Start werkzaamheden aansluiting A67

09-04-2020 2099 keer bekeken

De komende jaren wordt de gehele Kempenbaan vanaf de aansluiting N2/A2 tot en met de Locht richting Steensel vernieuwd. Inmiddels heeft aannemerscombinatie Van Gelder/Mobilis de voorbereidende werkzaamheden bijna afgerond en starten 14 april de werkzaamheden van de nieuwe aansluiting op de A67.

Werkzaamheden in 2 fasen

Fase 1: Nieuwe aansluiting A67

De nieuwe aansluiting op de A67 bestaat uit verschillende werkzaamheden. Als eerste wordt gestart met de nieuwe toe- en afritten op de A67. Daar waar de Gender de N69 kruist, wordt een ecoduiker gemaakt. Hierdoor kan het water onder de N69 door stromen, maar kunnen ook de reptielen en amfibieƫn oversteken. De aanleg van het nieuwe viaduct over de snelweg en de nieuwe fietsbrug worden ook binnen deze eerste fase gerealiseerd.

Fase 2: Verbreding Kempenbaan naar 2x2 rijstroken

De tweede fase bestaat uit de verbreding van de Kempenbaan naar 2x2 rijstroken. Ook wordt een fietspad aan de zuidkant aangelegd en worden rotonden en kruispunten opnieuw ingericht. Behalve werkzaamheden aan de Kempenbaan, worden langs een deel van de Kempenbaan geluidsschermen geplaatst. Ook komen er nieuwe bomen langs de weg. Bekijk de tekeningen van het Definitief Ontwerp door hier te klikken. 

Lees in nieuwsbrief  24  meer over de zandaanvoerroutes en de gebiedsopzichter van aannemerscombinatie Van Gelder/Mobilis

 

 

Cookie-instellingen