Gedeeltelijke afsluiting Provincialeweg

27-06-2013 6411 keer bekeken

Verschillende ingrepen op de Kempenbaan moeten de doorstroming van het verkeer op deze weg bevorderen. Eén van deze maatregelen is gedeeltelijke afsluiting van de Provincialeweg.

Sinds 2012 kan het verkeer vanuit de richting Eindhoven / N2 nog wel vanaf de Kempenbaan rechtsaf de Provincialeweg op, maar andersom niet meer. Verkeer vanuit Veldhoven kan via Provincialeweg / De Run 3100 en Burgemeester van Hoofflaan / De Run 5300 de Kempenbaan richting N2 bereiken. Deze maatregel verbetert de doorstroming op de Kempenbaan en levert tijdwinst op voor het overgrote deel van de automobilisten.

Bij het instellen van deze gedeeltelijke afsluiting in 2012 is onderzoek gedaan naar de beste verkeersoplossing in het gebied Kempenbaan - Provincialeweg - N2. Een mogelijk alternatief voor de verkeersstroom, komende vanaf de N2/Kempenbaan richting Provinciale weg, is het aanleggen van een rechtsafstrook, net ná het kruispunt Kempenbaan - Run 1100. Aanleg van deze rechtafstrook ná de verkeerslichtenregeling kan de doorstroming op dit kruispunt sterk verbeteren. Dit alternatief is, samen met overige projectinformatie, 22 mei 2013 gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst over de reconstructie Kempenbaan - A67 / deelproject Kempenbaan-Oost. Op dit moment bestudeert de gemeente de uitvoerbaarheid van dit alternatief.

De presentatie van 22 mei 2013 kunt u hier vinden.

Cookie-instellingen