Bomenkap op 13 en 14 maart

06-03-2023 820 keer bekeken

Op 13 en 14 maart kappen we bomen langs de Karel de Grotelaan/Meerveldhovensweg in Eindhoven. Dit is nodig om ruimte te maken voor de herinrichting van de Kempenbaan Oost. De bomen die worden gekapt, zijn al gecompenseerd. Langs de toe- en afritten van de N2 en A2 zijn nieuwe bomen aangeplant.

Wat merkt u ervan?

We kappen de bomen op maandag 13 en dinsdag 14 maart, tussen 9.00 en 16.00 uur. Vanwege het rooien van bomen die dicht langs de weg staan, wordt het verkeer door verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid. Het fietspad langs de Meerhovenseweg is al afgesloten vanwege eerdere werkzaamheden.

Ecologisch verantwoord

Het kappen van de bomen doen we op een ecologisch verantwoorde manier. Dat betekent dat een ecoloog vóór de kap controleert of er geen dieren in de bomen zitten. Pas na deze controle mag de boom worden gekapt. Het gekapte hout is eigendom van de boomrooier en wordt onder andere verwerkt tot bouwhout. De kleinere delen worden gebruikt als biomassa voor energieopwekking. Er is géén hout beschikbaar voor derden.

Cookie-instellingen