Opening Kempenbaan Oost

07-11-2023 1544 keer bekeken

Wethouder Jeroen Rooijackers opent officieel Kempenbaan Oost op dinsdag 14 november, om 17.00 uur. Dan zijn ook de nieuwe fietstunnel en het mini-busstation klaar.

Vorige maand gingen de fiets- en voetpaden langs de Meerveldhovenseweg en Kempenbaan Oost al open. Kempenbaan Oost hebben we uitgebreid met extra opstelstroken, nieuwe verkeerslichten en er is een nieuwe snelle verbinding gemaakt tussen De Run 1100 en de N2. Ook de wegen op bedrijventerrein De Run hebben we vernieuwd, zo heeft De Run 2100 een nieuwe aansluiting gekregen op Kempenbaan Oost. Tot het eind van dit jaar planten we bomen en struiken. Ook zijn we op een aantal plekken nog aan het werk, bijvoorbeeld om voetpaden aan te leggen. 

Vanaf 14 november 20.00 uur: veilig en vlot onder de weg door

Fietsend of lopend Kempenbaan Oost oversteken? Dat kan vanaf dan veilig en snel door de nieuwe fietstunnel. Het verkeer bovenlangs hoeft daar niet meer voor te stoppen, waardoor ook dat verkeer beter kan doorstromen. Een enorme verbetering van de bereikbaarheid op De Run en Veldhoven! De bussen rijden vanaf maandag 13 november over de nieuwe busbaan. Ze stoppen vanaf 14 november vanaf 20.00 uur ook op het mini-busstation.

Meer informatie

Bekijk het project in het menu onder 'Kempenbaan Oost'. Voor vragen belt u naar het verkorte telefoonnummer 14 040. 

Cookie-instellingen