Verkeerslichten bij De Run 4500 en De Run 6100 geoptimaliseerd

22-05-2014 2577 keer bekeken

De verkeerslichten bij De Run 4500 (bij het MMC) en De Run 6100 (bij ASML) stonden verkeerd afgesteld, maar zijn vandaag geoptimaliseerd. Files als gevolg van te korte groentijden moeten hiermee worden verminderd. We houden de doorstroming van het verkeer komende tijd nauwlettend in de gaten.

Door de werkzaamheden aan de Kempenbaan zijn de verkeerslussen in het wegdek van de verkeerslichten bij De Run 4500 en De Run 6100  niet meer aangesloten. Hierdoor zijn de verkeerslichten niet meer afgestemd op het verkeersaanbod, maar vooraf vastgesteld. De afstelling van de verkeerslichten was niet optimaal, waardoor de doorstroming van het verkeer afgelopen dagen werd belemmerd.

De groentijden van de verkeerslichten bij De Run 6100 als bij De Run 4500 (met name voor de linksafrichting vanuit de richting Eindhoven naar het MMC/Onze Lieve Vrouwendijk) zijn vanmiddag verlengd om de doorstroming van verkeer te verbeteren.

Tijdens de avondspits zal vandaag op beide kruispunten een verkeersregelaar staan om te kijken of de verkeerslichten nu wel goed staan afgesteld. Als dat niet het geval is, dan zorgt de verkeersregelaar voor een betere doorstroming van het verkeer en worden de verkeerslichten verder geoptimaliseerd. Wij houden de doorstroming van het verkeer de komende tijd nauwlettend in de gaten.

Cookie-instellingen