Verkeerssituatie voor fietsers bij MMC aangepast

25-06-2014 2435 keer bekeken

De gemeente heeft verschillende meldingen ontvangen over onveilige verkeersituaties voor fietsers bij het kruispunt van de Kempenbaan met De Run 5300 en De Run 4500 (richting Waalre). Er zijn acties uitgezet in de verwachting dat dit de verkeerssituatie voor met name fietsers zal verbeteren.

  • Vanaf vanochtend zijn er tijdens de ochtend- en avondspits verkeersregelaars ingezet ten behoeve van overstekende fietsers op de Kempenbaan, komend vanaf De Run 5300 en De Run 4500.
  • Er wordt ten behoeve van overstekende fietsers ook een verkeersregelaar ingezet bij de oversteek van De Run 4500 (ter hoogte van het MMC/tuincentrum).
  • Bij de oversteek van De Run 4500 zijn de fietspaden opgeschoond en is bebording recht gezet. Wij gaan strenger controleren op bebording en rommelige situaties.
  • We leggen het nieuwe tweezijdige fietspad op De Run 5300 eerder aan, zodat De Run 5300 vanaf 7 juli door fietsers niet meer overgestoken hoeft te worden.
  • We halen het asfalteren van de nieuwe busbaan op de Kempenbaan naar voren, zodat de bus over anderhalve week gebruik kan maken van deze nieuwe busbaan. De bus hoeft het kruispunt dan niet meer diagonaal te kruisen zoals nu het geval is. Dat scheelt weer een beweging op het kruispunt.
Cookie-instellingen