Uitspraak Raad van State over bestemmingsplan Kempenbaan West uitgesteld

04-02-2016 2214 keer bekeken

​De Raad van State heeft de uitspraak over de beroepen die tegen het bestemmingsplan Kempenbaan West zijn ingediend uitgesteld met 6 weken. De consequentie hiervan is dat de meeste bomen die moeten worden gekapt pas in de zomerperiode na het broedseizoen worden gekapt, en niet al voor 15 maart.

In eerdere berichtgeving was aangegeven dat de bomen aan de noordkant van de toekomstige aansluiting van de A67 en de bomen langs een deel van De Locht vóór 15 maart gekapt zouden worden. In onderstaande kaart zijn dit de bomen in de oranje vlakken. Deze bomen worden nu gelijktijdig met de bomen in het gele vlak gekapt, in de zomerperiode na het broedseizoen.

Een uitzondering hierop zijn de bomen in de twee oranje vlakken met arcering. Deze bomen worden wel voor 15 maart gekapt. Dat is nodig voor de verlegging van de PPS-leiding die daar onderdoor loopt. Omdat deze bomen “tijdelijk” worden gekapt (er worden op dezelfde plek bomen teruggepland) is deze bomenkap niet geregeld in het bestemmingsplan maar in de boswet, waardoor de uitgestelde uitspraak van de Raad van Staat geen consequenties heeft voor dit deel.

Cookie-instellingen