Uitspraak Raad van State over bestemmingsplan Kempenbaan West opnieuw uitgesteld

17-03-2016 2892 keer bekeken

​De Raad van State heeft de uitspraak over de beroepen die tegen het bestemmingsplan Kempenbaan West zijn ingediend wederom uitgesteld met 6 weken. Op zijn vroegst kan er eind april een uitspraak worden verwacht. Dit kan tot gevolg hebben dat de aanbesteding van de aannemer vertraging oploopt.

Vertraging aanbesteding

De aanbesteding van de aannemer die de wegwerkzaamheden gaat uitvoeren kan pas worden voorgezet op het moment dat het bestemmingsplan van Kempenbaan West onherroepelijk is. Dit kan tot gevolg hebben dat de wegwerkzaamheden in de planning naar achteren schuiven. Vooralsnog is de verwachting dat de aannemer eind 2016 is geselecteerd en in 2017 kan starten met de wegwerkzaamheden. De wegwerkzaamheden zullen ongeveer 2 jaar tijd in beslag nemen.

Voorbereidende werkzaamheden 

De voorbereidende werkzaamheden die dit jaar nog moeten plaatsvinden bestaan hoofdzakelijk uit de kap van bomen voor het doen van archeologisch onderzoek, en het verleggen van de PPS-leiding. Deze werkzaamheden staan gepland voor de zomer van 2016, dus vooralsnog heeft het uitstel van de uitspraak van de Raad van State daar geen invloed op.

Cookie-instellingen