Submenu

Bomenkap Eindhoven op 28 september

Luc Vervoort 27-09-2022 812 keer bekeken

Op 28 september is gepland om langs het fietspad aan de Karel de Grotelaan enkele bomen te kappen. Dit is nodig vanwege het verleggen van kabels en leidingen in het kader van de herinrichting van de Kempenbaan Oost.

Het kappen van de bomen duurt één dag. Er wordt een verkeersregelaar en bermafzetting langs het fietspad ingezet om fietsers langs de werkzaamheden te leiden.

Ecologisch verantwoord
Het kappen van de bomen gebeurt op een ecologisch verantwoorde manier. Dat betekent dat een ecoloog de bomen voorafgaand aan de kap controleert op de aanwezigheid van beschermde diersoorten. En afhankelijk daarvan het gebied ecologisch vrijgeeft.

Het gekapte hout is eigendom van de boomrooier en wordt onder andere verwerkt tot bouwhout. De kleinere delen worden gebruikt als biomassa voor energieopwekking. Er wordt géén hout ter beschikking gesteld aan derden.

Compensatie door nieuwe bomen
Voor deze werkzaamheden is door de gemeente Eindhoven een kapvergunning verleend. Ter compensatie van de te kappen bomen worden nieuwe bomen aangeplant. Dit gebeurt na de herinrichting van de Kempenbaan, eind 2023.

Meer weten of vragen?
Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen? Dan kunt u ons als volgt bereiken:

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van de herinrichting van de Kempenbaan Oost? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Cookie-instellingen