Submenu

Uitkijkpunt fietsonderdoorgang/mini-busstation geopend

Gemeente Veldhoven 23-03-2023 1275 keer bekeken

Op donderdag 23 maart was de officiële start van de bouw van Kempenbaan-Oost en de fietsonderdoorgang/mini-busstation. Dat deden we door het uitkijkpunt te onthullen.

Wethouder Jeroen Rooijakkers en David Vermeire (directeur Boskalis) hesen de vlaggen van gemeente Veldhoven en Boskalis. Suzanne Otters (gedeputeerde provincie Noord-Brabant) en Monique Esselbrugge (wethouder gemeente Eindhoven) onthulden het naambord op het uitkijkpunt. Roger Dassen (CFO van ASML) gaf het startsein voor het hijsen van de vlaggen en de onthulling.

Uitkijkpunt

Het uitkijkpunt is ter hoogte van de Provincialeweg en kijkt uit op de nieuw te bouwen fietsonderdoorgang en het mini-busstation. U vindt er informatie en foto’s over hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Kinderwagens en rolstoelen kunnen eenvoudig naar boven via de hellingbaan. Het uitkijkpunt is open tot we klaar zijn met Kempenbaan-Oost.

Bereikbaar Veldhoven

We verwachten dat we eind 2023 klaar zijn met de werkzaamheden aan de Kempenbaan en het aangrenzende deel van de Karel de Grotelaan in Eindhoven. Er komen meer rijstroken rond en onder het viaduct onder de N2/A2 en een nieuwe verbinding tussen De Run 2100 en 4200. Dat zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer waardoor De Run en andere economische toplocaties in de omgeving beter bereikbaar zijn, nu en in de toekomst.

Meer informatie

Meer informatie over het ontwerp en de planning vindt u onder het menu ontwerp & planning.

Cookie-instellingen