Submenu

Fietstunnel en mini-busstation in gebruik genomen

Gemeente Veldhoven 15-11-2023 1864 keer bekeken

​​​​​​​Wethouder Jeroen Rooijakkers opende dinsdag 14 november officieel Kempenbaan Oost, de fietstunnel en het mini-busstation.

Dat deed hij - op de fiets - samen met Lucas van Grinsven (ASML), David Vermeire (Boskalis) en Willem de Bruijn (Fietsersbond Veldhoven). Erik Staps (gemeente Eindhoven) en Bart Swaans (provincie Noord-Brabant) haalden het sportieve viertal binnen door aan het einde van de tunnel met een finishvlag te zwaaien. Vanaf 14 november, 20.00 uur kunnen fietsers veilig en vlot onder de weg door. De bussen stoppen vanaf dit tijdstip op het mini-busstation.

Wethouder Rooijakkers: “Met de opening van Kempenbaan Oost hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt in de mobiliteitstransitie en de bereikbaarheid van Veldhoven. Dit bijzondere project zorgt voor een aanzienlijke verbetering voor alle verkeerdeelnemers. De doorstroming van het verkeer gaat vooruit, fietsers en voetgangers kunnen snel én veilig de Kempenbaan oversteken en de busgebruiker kan via een moderne omgeving naar de bushalte. Kortom: een project om trots op te zijn. Chapeau voor iedereen die zich hiervoor de afgelopen jaren heeft ingezet!”

Over de fietstunnel

De nieuwe fietstunnel en het mini-busstation liggen ter hoogte van de Provincialeweg. Daar zijn ook een ondergrondse fietsenstalling, trap en lift. Het materiaal in het plafond van de fietstunnel neemt geluid goed op en zorgt daardoor voor minder galm. In de wanden van de tunnel is het patroon van een chip zichtbaar. Dit is een verwijzing naar Brainport. Op de vloer ligt stroeve natuursteen.

Groene omgeving

Op een aantal plekken zijn we nog aan het werk, bijvoorbeeld om voetpaden aan te leggen. Als voetganger kunt u hierna beide kanten van de tunnel in via een voetpad en trap. Aan de noordzijde komt bovenaan de trap een bankje met uitzicht op de fietstunnel. Op de schuine buitenkanten van de fietstunnel komt gras. Tegen de rechte wanden komen klimplanten en bloeiende planten. Tot het eind van dit jaar planten we in het omliggende gebied ook nog bomen en struiken.

 

Cookie-instellingen