Luchtfoto's april

Gemeente Veldhoven 20-04-2023 1403 keer bekeken 0 reacties

Bekijk de nieuwste (lucht)foto’s van de werkzaamheden! Afgelopen week zijn er mooie foto’s gemaakt van de werkzaamheden. Op de foto’s zijn onder meer de voortgang van de fietsonderdoorgang en de duiker voor de Gender onder de Kempenbaan door te zien.

Leggen brugdekliggers fietsonderdoorgang

Afgelopen week hebben we het dak van de zuidelijke helft van de fietsonderdoorgang aangebracht. Het dak bestaat uit kant en klare betonnen liggers, die we met een grote hijskraan op hun plek hebben gelegd. De liggers rusten op betonnen landhoofden (steunpunten), die weer op de stalen damwanden zijn gebouwd. Het verkeer rijdt nu aan de noordkant van de Kempenbaan langs onze werkzaamheden.

In de komende week bouwen we het dak verder af en leggen we daar de Kempenbaan over heen. Zodra dat klaar is, gaat het verkeer daar gebruik van maken. Vervolgens bouwen we verder aan de noordelijke helft van de Kempenbaan en de fietsonderdoorgang.

Vervangen duiker Gender-Kempenbaan

In het weekend van 14 tot 17 april was de Kempenbaan richting Eindhoven/N2 afgesloten. We vervingen in dat weekend een groot deel van de betonnen duiker onder de Kempenbaan. Daar stroomt de Gender doorheen. De oude duiker was te klein en moest daarom worden vervangen. De nieuwe duiker is voorgebouwd in de betonfabriek en in delen naar de Kempenbaan vervoerd. Daar hebben we de delen met een hijskraan op hun plek getild.

Bovenop het nieuwe deel van de duiker hebben we weer twee rijstroken van de Kempenbaan gelegd, zodat het verkeer na het weekend weer gebruik kon maken van de Kempenbaan.

0  reacties

Cookie-instellingen