Werkzaamheden Karel de Grotelaan en Meerveldhovenseweg tussen 2 juni en 10 juli

Gemeente Veldhoven 30-05-2023 1433 keer bekeken 0 reacties

Op 2 juni beginnen we met de eerste fase van het vernieuwen van de Karel de Grotelaan en Meerveldhovenseweg. Het gaat om het gedeelte tussen de A2/N2 en Bouvigne in Eindhoven. Er komt ook een nieuwe betonnen duiker. Hier stroomt de Gender door.

Over de tweede fase, tot 10 juli, informeren wij u later.

Werkzaamheden eerste fase

In de periode van 2 tot en met 22 juni vernieuwen we de Karel de Grotelaan en de noordelijke rijbaan onder de A2/N2. We vervangen ook de betonnen duiker onder dat deel van de weg. Verkeer rijdt dan via versmalde rijstroken over de Meerveldhovenseweg langs onze werkzaamheden. Er blijven vrijwel altijd twee rijstroken per rijrichting beschikbaar voor het verkeer.

Weekendafsluitingen

In enkele weekenden (en eventueel nachten) zijn er rijstroken/rijrichtingen afgesloten. In het schema hieronder staat precies wanneer de afsluitingen zijn. Onder het schema leest u meer over de omleidingsroutes. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

Afsluitingen tijdens eerste fase vernieuwing Karel de Grotelaan/Meerveldhovenseweg

Wegdeel Weekend vrijdag 2 en zaterdag 3 juni Weekend vrijdag 9 tot maandag 12 juni
Karel de Grotelaan richting N2/Veldhoven   X
Toerit N2 richting noorden    
Meerveldhovenseweg richting Eindhoven X  
Afrit N2 komende vanuit Antwerpen/Venlo X  
Omleidingsroutes Kaartje 1 Kaartje 2

X = afgesloten

Weekend 2 tot en met 3 juni

In het weekend van vrijdag 2 juni 19.00 uur tot zaterdag 3 juni 19.00 uur sluiten we de Meerveldhovenseweg richting Eindhoven af. De afsluiting is tussen de afrit N2 vanuit het zuiden en Bouvigne. Vanaf 21.00 uur is ook afrit 32 Veldhoven-Zuid van de N2 komende vanuit Antwerpen/Venlo dicht. We leiden het verkeer om via een andere route (zie kaartje 1):

  • Verkeer vanuit Veldhoven richting Eindhoven/Gestel gaat via de N2, afrit 31 Veldhoven, Meerenakkerweg, Beemdstraat en Limburglaan.
  • Verkeer op de N2 vanuit het noorden neemt afrit 31 Veldhoven en rijdt ook via de Meerenakkerweg, Beemdstraat en Limburglaan; (blauwe route in kaartje 1)
  • Verkeer op de N2 vanuit Antwerpen/Venlo en richting Eindhoven/Gestel gaat via afrit 31 Veldhoven, Meerenakkerweg en Beemdstraat; (groene route in kaartje 1)
  • Verkeer op de N2 vanuit Antwerpen/Venlo en richting Veldhoven of MMC rijdt via de A67, afrit 31 Veldhoven-West, Locht en Kempenbaan. Het kan op de N2 ook doorrijden tot de volgende afrit (31 Veldhoven) en daar omkeren; (oranje route in kaartje 1).

Kaartje 1

Weekend 9 tot 12 juni

In het weekend van vrijdag 9 juni 20.00 uur tot maandag 12 juni 06.00 uur sluiten we de Karel de Grotelaan richting N2/Veldhoven aftussen Bouvigne en de toerit N2 naar het noorden. De omleiding is dan als volgt (zie kaartje 2):

  • Verkeer vanuit Eindhoven richting de N2 gaat via de Limburglaan, Beemdstraat, Meerenakkerweg en de toeritten naar de N2 bij aansluiting 31 Veldhoven.
  • Verkeer vanuit Eindhoven richting de Kempenbaan volgt dezelfde route. Zij maken bij aansluiting 31 Veldhoven gebruik van de toerit naar de N2 richting Antwerpen/Venlo en nemen vervolgens afrit 32 Veldhoven-Zuid (blauwe route in kaartje 2).

Kaartje 2

0  reacties

Cookie-instellingen