Bouwupdate september 2023

Gemeente Veldhoven 31-08-2023 841 keer bekeken 0 reacties

In de zomervakantie lagen de werkzaamheden op de Kempenbaan allesbehalve stil. Zo werd op De Run 1100 doorgewerkt aan het riool en werd er geasfalteerd. Daarnaast is Boskalis bezig met de afbouw van het mini-busstation en de fietsonderdoorgang.

Eind augustus zijn met de drone ook weer mooie (luchtfoto's) gemaakt. 

Rioolwerk De Run 1100 

De weg De Run 1100 wordt in zijn geheel vernieuwd. We vervangen het riool dat onder de bestaande weg ligt. Daarna leggen we de nieuwe rijbaan aan. Op de plek van de bestaande weg leggen we een vrij liggend tweerichtingenfietspad aan en een nieuw voetpad. Tussen de weg en het fietspad komt straks een groenstrook te liggen. De werkzaamheden startten half juli en worden in november afgerond. Er zijn mooie (lucht)foto’s gemaakt van de werkzaamheden:

Afbouw fietsonderdoorgang/mini-busstation

Verkeer op de Kempenbaan merkt er weinig van: de afbouw van de fietsonderdoorgang en het mini-busstation. Met onderstaande foto’s laten we u zien wat er onder de weg gebeurt. Na de bouw van de wanden en het dak van de onderdoorgang, gingen we in het voorjaar onder de grond aan de slag. We begonnen met het afgraven van de toeritten en de onderdoorgang. Daarna bouwden we de betonnen vloer. Eind augustus stortten we het laatste stuk betonvloer; namelijk die van de 20 meter brede en 44 meter lange onderdoorgang. In totaal was er 2100m³ beton nodig voor de vloer van de onderdoorgang en de toeritten. De vloer is met speciale ankers verankerd in de ondergrond. Zo wordt voorkomen dat het grondwater de tunnel omhoog duwt.

Werkzaamheden Eindhoven gereed

Begin juni startten we met het vernieuwen van de Karel de Grotelaan en Meerveldhovenseweg. Het ging om het gedeelte tussen de A2/N2 en Bouvigne in Eindhoven. Ook bouwden we hier een nieuwe betonnen duiker voor de Gender. In de eerste fase vernieuwden we de Karel de Grotelaan en de noordelijke rijbaan onder de A2/N2 vernieuwd. In de tweede fase vernieuwden we de zuidelijke rijbaan van de Meerveldhovenseweg. Het vervangen van de betonnen duiker onder de weg werd daarmee ook in twee fases uitgevoerd. In juli waren de werkzaamheden klaar.

Uitkijkpunt te bezoeken tot en met 22 oktober

Tot en met zondag 22 oktober kan iedereen nog een kijkje nemen op de werkzaamheden vanaf het uitkijkpunt langs het voetpad bij Simac.

Op donderdag 23 maart was de officiële start van de bouw van Kempenbaan-Oost en de fietsonderdoorgang/mini-busstation. Dat werd gevierd door het uitkijkpunt te onthullen. Precies 7 maanden later, op 23 oktober, wordt het uitkijkpunt gedemonteerd.

Het uitkijkpunt kijkt uit op de bouw van de fietsonderdoorgang en het mini-busstation, die bijna is afgerond. U vindt er informatie en foto’s over hoe het er uit komt te zien. Kinderwagens en rolstoelen kunnen eenvoudig naar boven via de hellingbaan.

 

0  reacties

Cookie-instellingen