Kempenbaan West

De uitvoering van de werkzaamheden aan de Kempenbaan West zijn gestart. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd. Er zijn 8 trajectdelen. Klik op planning voor een toelichting.

werkzaamheden viaduct A67


 

 

 

 

Uitvoering werkzaamheden en omleidingsroutes verkeer

Op 5 juli 2021 beginnen de werkzaamheden op de Kempenbaan tussen De Plank en Koningshof. De weg is afgesloten voor autverkeer. Er zijn omleidingsroutes voor autoverkeer. Volg de gele borden richting Steensel (S) en richting Veldhoven (V). Fietsers kunnen over het tweerichtingen fietpad langs de Kempenbaan. Ook zijn er werkzaamheden op de Plank en is de weg afgesloten voor verkeer tot 30 augustus. Fietsers volgen de omleidingsroute over de Heerseweg. Bussen volgen de tijdelijke busroute over de Oeienbosdijk, De Run en de Heerseweg.  Eind oktober zijn de werkzaamheden aan de weg klaar en gaat de hele Kempenbaan weer open. 

klik op de afbeelding voor een vergroting

Vanaf 2 juli is de volledige aansluiting (afrit 31) op de A67 open. Om te zorgen dat het niet té druk wordt op de Oeienbosdijk en De Run is er een tijdelijke bussluis op de Run. Deze blijft in werking tot de werkzaamheden klaar zijn eind oktober. Klik op verkeersmaatregelen voor een toelichting.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Tijdlijn

In de tijdlijn is het verloop van het project Kempenbaan west en de aansluiting op de A67 weergegeven. Ook is een vooruitblik te zien. Belangrijke mijlpalen worden hierin toegelicht.

 

 

 

 

Wat gaat er gebeuren? 

 • Het westelijke deel van de Kempenbaan wordt verbreed naar 2x2 rijstroken met een middenberm.
 • Langs de Kempenbaan worden nieuwe bomen geplant. 
 • Er komt een fietspad (twee richtingen) aan de zuidzijde van de Kempenbaan tot aan de gemeentegrens van Eersel. 
 • De rijbaanindeling van het bestaand viaduct Locht over de A67 wordt aangepast (2x2 rijstroken) en er komt een nieuwe fietsbrug. 
 • De nieuwe rijsnelheid wordt 70 km/u, nu is deze 50 km/u. De grens van de bebouwde kom verschuift naar de nieuwe kruising met de nieuwe N69. 
 • De rotonde bij De Plank wordt een kruispunt, het verkeer van De Run 8000 gaat via de Heerseweg. Er worden twee T-kruisingen achter elkaar gelegd, in vaktermen wordt dit ook wel een 'bajonet aansluiting' genoemd. 
 • Bij de kruispunten met verkeerslichten worden fietsoversteekplaatsen aangelegd. De bestaande fietsoversteek in het doodlopende stuk van de Locht verdwijnt. 
 • De nieuwe bushaltes komen op dezelfde locaties; bij de aansluiting met De Plank en de Heerseweg en bij Koningshof. 
 • Op een groot deel van de Kempenbaan wordt geluiddempend asfalt gelegd, waardoor het geluidsniveau binnen de norm van het bestemmingsplan blijft. 
 • De geluidsschermen die worden geplaatst langs de Kempenbaan, zijn in rood op de ontwerptekening aangegeven. 
 • De Locht wordt met een turborotonde aangesloten op de Zilverbaan. 
 • Het kappen van bomen voor de nieuwe aansluiting wordt gecompenseerd bij de Poelenloop en het Groot Goor.

 

 

 

 

 
 

Video en tekeningen

 

 

 

 

 

De tekeningen van het Definitieve Ontwerp vind je hier!

 
Cookie-instellingen